waterdruppels op plant

‘Er is geen andere jij.
Dus wees jezelf’
Edith Egar

over marian bos

Over mij

Mijn naam is Marian Bos. Na mijn opleiding Social Work aan de Christelijke Hogeschool te Ede, heb ik met passie gewerkt met jongeren, volwassenen en (complexe) gezinnen. Hierbij heb ik veel ervaring opgedaan met o.a. verschillende psychiatrische problematieken, autisme, rouw- en verliesverwerking, licht verstandelijke beperkingen en hechtingsproblematiek.

Wanneer ik niet bezig ben met mijn werk, kun je me vinden bij de paarden of in de natuur. Ik kom tot rust in de natuur en lees graag boeken. Ik koester het samen zijn met mijn dierbaren en vrienden.

Ups en downs

In mijn persoonlijke leven heb ook ik ups en downs meegemaakt. Al jong moest ik op eigen benen staan en mijn eigen boontjes doppen. Helaas heb ik de nodige tegenslagen meegemaakt. Op mijn 25e levensjaar kreeg ik mijn eerste rughernia. Na drie zware operaties en langdurige revalidatie, was ik bijna pijnvrij. Ik heb geleerd om met teleurstellingen, pijn, maar ook met mijn wensen om te gaan. Stapje voor stapje, met vallen en opstaan, leerde ik steeds meer in balans te komen. Dit proces kon ik niet alleen. Samen met anderen is het gelukt om positief in het leven te staan. Tegelijkertijd moet er ook ruimte zijn voor het voelen van de pijn en het verdriet dat het leven soms met zich mee brengt.

Met al deze ervaringen in mijn rugzak en het volgen van de opleiding tot psychosociaal therapeut, ben ik mijn eigen praktijk gestart. Ik hoop dat ik jou of u kan ondersteunen in de zoektocht naar balans in het leven, het omgaan met pijn zonder daar van weg te kijken, en toch weer hoop aan de horizon te zien.

marian bos coach
schrijven
praktijk marula gras heide

Mijn overtuiging

Ik ben overtuigd van de waarde van een ieder, een positieve levensinstelling en de vrijheid om te leren en te ontwikkelen, zo nodig met vallen en opstaan. Als psychosociaal therapeut ben ik toegewijd aan het samen met jou het verleden te helen, en vanuit dit verleden weer een weg te vinden naar de toekomst. Ik geloof sterk in de kracht van jou in contact met de ander. In dit contact leren en ontwikkelen wij ons.

Tot slot nog enige informatie over mijn vooropleiding en kwalificaties:

Social Work, Christelijke Hogeschool Ede

Propedeuse psychologie, Open Universiteit

Opleiding Psychosociaal therapeut (i.o.)

SCHIP-behandelaar

Cursus contextuele benadering, transsectioneel analyse, complexe echtscheiding, beschermjassen, EMDR, hechting etc.

Permanente educatie